Bli en bättre golfare

Alla kan vi få bra användning för en rad olika tips som förbättrar formen och spelet. Golf är en sport som kräver en hel del från en person. Genom att lära sig från andra kan vi alla bli bättre golfare. Oavsett om man nyss börjat med golf eller spelat flera år finns det alltid mer att lära sig. Här tittar vi på några tips som experter har delat med sig av genom åren.

Ta hand om kroppen

Det behövs inte mycket för att spelet ska försämras. Även små problem i viktiga delar som axlar, höft, ländrygg med mera kan påverka svingen negativt. Att försöka hålla sig i god form genom både konditions- och styrketräning är väldigt bra för golfarkroppen. Börjar man uppleva problem av något slag kan det vara smart att ta hjälp av någon kunnig.

Ett bra grepp lägger grunden

Något alla golfare får lära sig tidigt är hur man faktiskt greppar klubban. Det finns dock ett par olika grepp man kan använda sig av och de har olika fördelar. Att känna till dessa grepp och veta vad som fungerar bäst för en själv är ett viktigt steg i att bli bättre. Har man bara använt ett grepp kanske det är värt att prova något annat.

Rätt längd på klubban

För att en klubba ska kunna göra jobbet den var designad för måste den ligga i rätt persons händer. Att ta reda på vilken längd man borde använda sig av innan man köper klubbor är något alla borde göra. Standardklubbor för herrar tillverkas exempelvis ofta för att passa personer kring 180 cm lång eller strax där under. En längre person kan då behöva förlängda klubbor och en kortare kommer spelare bättre med något förkortade klubbor.

Träna mer och under hela året

Ingen blir bra på golf efter bara några tips. Vill man bli bättre kommer man behöva spendera tiden på banorna och spela. När vädret är dåligt eller vintern dyker upp kan man fortsätta träna på inomhusbanor och träna putting. Att hålla igång muskelminnet för golfsvingen och putten kommer löna sig när våren äntligen kommer åter och banorna börjar öppna igen.