Superstjärnan Stenson

Henrik Stenson föddes 1976 och är idag en av världens starkast lysande golfstjärnor. Redan vid 12 års ålder fick han upp ögonen för den sport som sedan kom att definiera hans liv.

Efter att ha flyttat till Skåne med sina föräldrar började Stensons utvecklingskurva snabbt peka uppåt, och resten är som man brukar säga historia. Under sin otroligt framgångsrika karriär har han hittills spelat in över 350 miljoner kronor! Stenson bor sedan 2012 i Florida med sin familj. Han försöker dock fortfarande spendera tid i Sverige när han har läge och gillar bland annat att semestra i bland annat Tärnaby.

När golf för första gången var med på det olympiska programmet på sommar-OS i Rio de Janeiro tog Stenson ett silver bakom engelsmannen Justin Rose. 2016 var ett fantastiskt år för Stenson då han också blev framröstad till årets spelare på Europa-touren. Detta var speciellt då priset röstades fram av alla spelarna på touren. Stenson vann denna utmärkelse redan 2013 och när han nu vunnit det en andra gång kan man dels konstatera vilket hög nivå han hållit under många år, men också hur uppskattad han är av sina motståndare.

Idag har Stenson 13 vinster på Europa-touren och 6 vinster på PGA-touren. Härnäst kommer PGA-touren till Texas och Stenson kommer såklart att delta. Detta gör honom till en av, om inte den mest framgångsrika svenske golfaren någonsin. Det blir ytterst spännande att se hur det går.

För oss som gillar golf och följer denna otroligt spännande sport kan det kanske vara kul att lägga ett spel på Stenson som vinnare i den kommande tävlingen. Kanske du ska passa på att plocka upp en betting bonus och försöka vinna lite pengar på Stensons fina spel. Vi önskar vår svenske superstjärna lycka till i Texas!