Vinter en golfares mardröm

Vi har precis påbörjat december och sitter med reseappar för att kolla in och boka olika golfresor för att stilla sitt golfbegär. Vintern är en golfares mardröm och man vill inget annat än att det ska bli vår så man kan ställa sig på green och påbörja golfsäsongen.

För dig som inte börjat med golf kanske detta låter som något som är tagit ur en bok och om sanningen ska fram så kanske inte alla golfare har denna åsikt. Men då golf är en så fantastisk sport så kan vintern vara en enda lång transportsträcka tills att våra Svenska golfbanor öppnar för säsongen.

Som tur är så har många golfklubbar möjlighet till vinterträning för den som så önskar. Är man seriös så vill man inte försämra sin sving under vintern utan vara väl förberedd när väl golfsäsongen är i antågande. Det är skönt att stå i en simulator och öva på sin sving så att man inte tappar den.

Är du riktigt seriös golfare så lägger du upp en träningsplan med din golf Pro som gör att du kan utvecklas som golfspelare även vintertid. Se till att främst öva på din sving men det är också en fördel att träna din kondition så att du orkar med alla dina golf rundor.