Vad ska du ha med dig ut på greenen?

Det är dags att spela golf och du är på väg ut till golfklubben. Men vad packar du ned i väskan? Vi har tidigare skrivit om viktig golfutrustning och här kommer nu den definitiva listan.

All nödvändig golfutrustning finner du hos Länna Sport. De har många märken av bra kvalitet, exempelvis Callaway och Wilson.

Utrustningslista:

Bollar: de kan kosta allt från några kronor upp till 50 kr. Som nybörjare kan det löna sig att köpa de billigare andrahandsbollarna, då många bollar kommer bort under spelets gång. Andrahandsbollar har oftast hamnat i vattenhinder när det spelats golf och samlas därefter upp för att säljas igen. Det varierar hur många bollar som behövs. I vissa fall kan det räcka med en enda boll medan du andra gånger kan behöva runt 5 stycken.

  • Klubbor: man får ha upp till 14 klubbor i golfbagen när man spelar. Hur klubbuppsättningen ser ut är dock högst individuellt. Ett tips är dock att inte blanda märken då standarder faktiskt kan skilja sig åt. Hitta en tillverkare som passar dig och håll dig till denne. Mer utförliga tips har Golf.se.
  • Handduk: handduken är inte bara bra att ha när du vill torka av dig smuts, utan du kan även använda den till att hålla dina klubbor rena.
  • Keps: väldigt praktisk att ha i soligt väder. Detta, tillsammans med solskydd, är en viktig hälsoinvestering.
  • Vattenflaska: det är ganska långa sträckor du får gå när du spelar golf. Därför är det bra med en vattenflaska tillhands. Välj en stor sådan.
  • Handske: handskar skyddar både dina händer och ger ett bra grepp om din golfklubba.
  • Bollhåv: håv är väldigt praktiskt att ha när du vill plocka upp bollar som hamnat i vattnet. Visa bara hänsyn mot andra spelare genom att inte stå i vägen.
  • Borste: med en borste kan du lätt borsta av sand och jord som fastnat i klubbornas skåror. All denna smuts bidrar oftast till ett sämre spelande.

Så klart så kan det vara individuellt vad du som golfare har med dig på golfbanan. De tips vi gett dig är de saker som kan vara bra att tänka på att packa ner i golfbagen. Vissa saker kanske ligger där för jämnan medans andra saker plockas i och ur efter varje golfspel.