Henrik Stenson

Henrik Stenson är en svensk golfare som är den som rankas högst av alla aktiva svenskar idag. I skrivande stund rankas han som världens tredje bästa golfare. Förra säsongen var också hans livs säsong med en rad stora segrar.

Stenson har länge varit med i världstoppen generellt sett, men det var i somras som hans storspel började på allvar när han var med och slogs i toppen av två av fyra stora majors. Det blev en andraplats i British Open och tredjeplats i PGA-mästerskapet. Efter detta så vann han sedan två turneringar på USA-touren som föranledde att han faktiskt vann hela touren. Otroligt nog så lyckades han även senare med bedriften att även vinna Europatouren.

Till följd av detta så utsågs han till årets manlige svenske idrottare och fick även Jerringpriset, som anses vara det finaste priset en svensk idrottsperson kan få eftersom det är framröstat av svenska folket. Jerringpriset knep han med en ganska liten vinstmarginal till skidåkaren Johan Olsson som med sitt bragdartade guldlopp i femmilen året innan just vann Svenska Dagbladets Bragdguld.

Nu satsar Stenson vidare till kommande säsong, och målet är att denna gång försöka vinna en major.