Vinterträning som golfspelare

Som golfspelare behöver du hålla igång även under vintersäsongen när du inte kan spela golf på våra breddgrader. Styrka, rörlighet och kondition är tre saker du måste ha regelbundet för att bli en bättre golfspelare.

Det finns gott om övningar du kan göra för att förbättra din rörlighet. Kampsport är exempel som du kan ägna dig åt för att bygga upp rörlighet i kroppen. För styrka kan du gå till ett gym. Vill du få in rörlighet, kondition och styrka i ett, är crossfit ett bra alternativ. Om du inte vill gå till ett gym kan du köpa hem diverse vikter, bänkar och andra redskap och träna bekvämt hemma.

Olika typer av redskap och behandlingar för ryggen

För att bygga upp din kondition kan du använda dig av en rad olika saker. En motionscykel är skonsam för knäna, men du kan lika gärna ta långa promenader i raskt tempo. Hoppa hopprep är även det bra konditionsträning.

Glöm heller inte bort att få behandling för rygg och nacke, det är lätt att bli stel och få vridningar i ryggen när du spelar golf. Det finns gott om utrustning på nätet som du kan köpa för att förbättra din vinterträning, till exempel hos jabb.se.