Fakta om golf du nog inte visste

Alla sporter har delar av sin historia eller annan intressanta fakta som gått förbi även de mest inbitna utövarna eller fans av sporten. Golf är minsann inget undantag, vilket är varför vi tänkte berätta lite fakta om denna fantastiska sport.

Den längsta putten någonsin dokumenterad i en turnering utfördes av Bob Cook under International Fourball Pro Am Tournament 1976 på det 18:e hålet och var över 42 meter lång. Även på en riktigt lång bana är detta nästan som att putta en tiondel av banans längd.

Golf som en sport har funnits i många hundra år, men det var inte förrän på 1920-talet som man faktiskt började använda golfpeggar. Så vad använde man innan 1920? Golfspelare brukade faktiskt bygga upp små sandhögar att lägga bollen på.

Golf var den första fantasysporten. En man från Oakland vid namn Wilfred ”Bill” Winkenbach utvecklade ett system för detta under andra hälften av 1950-talet. Detta har sedan dess gått över till många andra sporter men är idag mest förknippat med amerikanska sporter som amerikansk fotboll och baseball.

Till denna dag är golf en av de enda två sporterna som kan sägas ha utövats på månen, den andra är spjutkast. Den 6 februari 1971 när Apollo 14 landade på månen tog astronauten Alan Shepard fram en golfboll och en järnsexa som han svingade med en hand på grund av restriktioner med sin rymddräkt.

Mellan åren 1457 och 1502 blev golf bannlyst i Skottland vid tre separata tillfällen för att inte skottarna skulle bli distraherad från stridsförberedelserna för att skydda Skottland från en engelsk invasion.

I Nunavut, långt upp i norra Kanada, hålls en årlig festival som inkluderar en golfturnering på nio hål. Men eftersom temperaturen är långt nedanför 0 °C spelar alla deltagare på is och med självlysande bollar så de inte tappar bort dem i snön.

Och vi avslutar med att berätta att chansen för att få två hole-in-one på en runda golf är hela en på 67 miljoner.