Börja spela golf

Nu när vi gett en liten introduktion till sporten och dess tävlingar kan vi berätta lite mer ingående om hur det är att börja spela golf som nybörjare. 

Gröna kortet

Golf spelas på banor med 18 utsatta hål. Det låter simpelt nog men innan man ens får börja spela på en golfklubb måste man gå en kurs och ta det gröna kortet. Kortet krävs inte på alla banor men för den som vill utöva golf flera gånger om året så är det bäst att gå kursen.

Det är inte en speciellt svår kurs. Den fokuserar mer på att lära ut alla reglerna kring golfen, hur man ska uppföra sig på banan. Man går också igenom om hur man använder klubborna: man får exempelvis använda vilka klubbor man vill när man ska slå men så fort man kommer inte på greenen måste man använda puttern.

Alla golfklubbar erbjuder kurser för att ta gröna kortet men det skiljer sig från bana till bana hur många gånger om året som tillfället ges.

Utrustning

Därefter måste man ha sin egen utrustning. Vissa större banor kan hyra ut klubbor och golfbagar men har man blivit intresserad av sporten är det lika bra att skaffa sig sina egna så man alltid slår man samma klubbor.

Klubbor och bag är ganska dyra men har gott andrahandsvärde så även om du blir less på sporten efter en säsong finns det god chans att sälja dem vidare och få tillbaka en del av pengarna. Sportamore är en sportbutik på nätet som har en av de bästa priserna när det kommer till golfutrustning som håller bra kvalité.

Klädkod

Större anläggningar där medlemskapet kan gå på flera tusen om året  är det vanligt att man har en slags klädkod för att representera klubben bra. Rena byxor, en piketröja eller skjorta för männen och samma för kvinnor men även kjol och linnen är tillåten på vissa klubbar.

Man ska också tänka på att köpa kläder som andas och att alltid bära en keps eller huvudbonad så man inte får solsting från solen. Köp byxorna och tröjor med lite stretch i så de är bekväma att ha på sig i flera timmar och så att kläderna följer med i rörelserna när man slår.